maandag 17 juli 2023

De makke van Amac

Zoals ik al schreef: ik had een nieuwe laptop nodig. Daarom sprong ik maandag aan het eind van de examendag op mijn fiets en sjeesde naar het dorp om bij Amac een laptop aan te schaffen. 

Ik nam snel een beslissing, want als er knopen doorgehakt moeten worden, aarzel ik niet. De zilverkleurige (het is gewoon metaalkleurig, maar bij Apple heet dat zilver) was nou net de enige die niet op voorraad was. Geen probleem: pas op donderdag had ik een dag waarop ik geen examens af hoefde te nemen. Dan kwam ik wel weer langs.

Donderdag dus naar het dorp. Het speet de appelhandelaar heel erg, maar de laptop was -vreemd, vreemd, vreemd- er nog niet. Ik legde mij neer bij het onvermijdelijke en fietste weer naar huis.

Er ging een weekend overheen. Vandaag weer naar Amac. Weer tevergeefs. Ik kan er met mijn beperkte verstand niet bij. Bij de doorsnee webwinkel heb je wat je bestelt binnen vierentwintig uur in huis, maar Amac krijgt het in een week niet voor elkaar. 

De dienstdoende appelaar legde me ook nog uit dat thuis laten bezorgen altijd veel sneller gaat dan laten bezorgen bij de winkel. Waarom dat zo is, wist hij niet. Eerder had hij er niet van gerept. Vijf tot acht werkdagen blijkt nu de verwerkingstijd te zijn. Heden is het de achtste dag.

Nergens durf ik op te hopen; ik wacht maar af. Als het dus nog even duurt voordat ik weer wat plaats, ligt het niet aan mij, maar aan Amac. Dat ik een snelle laptop heb besteld, kan ik al bijna niet meer geloven.

Naschrift: Intussen heb ik het apparaat binnen! Deze week ben ik nog bezig met examineren, volgende week plaats ik weer wat.


4 opmerkingen:

  1. Dat is balen, Teunis. De trage bezorging van jouw snelle computer leverde echter wel een mooie blog op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De wereld staat al een tijdje op zijn kop en dan krijg je dit soort situaties. Gelukkig zijn wij mensenwezens heel flexibel dus soepeltjes meebewegen (en aan je fietservaring te zien, kun je dat uitstekend) en dan komt het allemaal goed.

    BeantwoordenVerwijderen