donderdag 20 oktober 2022

Tussenstand



Wekelijks iets plaatsen, dat zou te doen moeten zijn, maar het kost mij moeite. Werk vult mijn hoofd en blijkbaar heb ik daarin toch ruimte nodig om wat te kunnen schrijven. Gelukkig heb ik tussendoor wel wat kunnen lezen. 


Voor school heb ik De engelenmaker van Stefan Brijs herlezen en ik heb er weer van genoten. Ik ga eens bedenken wat ik daarover kan schrijven. Verder heb ik, voor de Inktaap en dus eigenlijk ook voor school Onderweg naar De Hartz van Wessel te Gussinklo gelezen.
Mooi boek, dat ik langzaam gelezen heb. Prachtig slot. 

Intussen lees ik Brengschuld van Jan Siebelink. Soepel geschreven, want dat kan Siebelink wel. Het is een soort aanhangsel bij het verhaal van Knielen op een bed violen, en dat heeft Siebelink wel vaker gedaan. Ik weet niet of dat erg is. Tot nu toe vind ik het een aardig boek. 

Ik lees met tussenpozen verder in Romantici en revolutionairen van Rick Honings en Lotte Jensen. Heerlijk boek over de literatuur in de achttiende en de negentiende eeuw. 

Boven op de stapel nog te lezen boeken liggen twee romans die nog niet zo lang uit zijn: De exodus van Hendrik Peter Scholte naar Pella van Michiel van Diggelen en Niet mijn lichaam van Hedwig Selles.  Naar beide boeken ben ik nieuwsgierig. Ik zal volgende week eens beginnen in het boek over dominee Scholte, een vervolg op De exodus van Hendrik Peter Scholte. Die twee titels lijken wel erg veel op elkaar. 


Verder heb ik nog een paar jeugdboeken gekocht: De tunnel van Anna Woltz en Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Die kunnen misschien een keer tussendoor. 

En de strips dan? Die schieten er soms bij in en dat verdriet mij. In ieder geval ga ik schrijven over het vierde deel van de integrale uitgave van Luc Oriënt. Jeugdsentiment, jazeker, maar volgens mij kunnen de verhalen nog prima mee.  Ik ben al begonnen met lezen. 

Het kan wel even duren voor ik erover schrijf. Volgende week heb ik weliswaar vakantie, maar dan ben ik druk aan het wandelen, dus dan komt er wellicht niet van. Maar het zit in het vat en er is geen enkele kans dat het zal verzuren. 





1 opmerking:

  1. Wat fijn dat je in ieder geval ondanks al die drukte nog kunt lezen. Dat is iets wat mij met een vol werkhoofd eigenlijk niet meer lukt.
    Ik kijk rustig uit naar je nieuwe besprekingen en dan vooral naar die van de strips.

    BeantwoordenVerwijderen