donderdag 9 februari 2012

Snoopy. Peanuts compleet (1953 en 1954)


Silvester Strips brengt een complete verzameling uit van de bijna achttien duizend krantenstrips die Charles M. Schultz maakte onder de titel Peanuts, een titel die hem overigens opgedrongen was en die hij verafschuwde. Intussen is het tweede deel van de verzameling verschenen, de stroken uit 1953 en 1954.

In deze jaren worden de personages Smeerkees (nomen est omen) en Charlotte Braun geïntroduceerd, het meisje dat zo luid praat. En verder komen we de vertrouwde figuren tegen: Snoopy de hond, de dominante Lucy, Schroeder met zijn pianootje en Linus met zijn dekentje.

En de vertederende Charlie Brown natuurlijk. Af en toe moet Lucy erkennen dat hij veel weet, maar meestal voelt Charlie zich een buitenbeentje. 'Ik heb het gevoel dat iedereen me altijd uitlacht', zegt hij tegen Lucy. Om dat weer te corrigeren: 'De enige keer dat ze niet lachen is als ik een grapje maak'.

Voor liefhebbers van de Snoopystrips is deze verzameling strips een must. Zijn er trouwens werkelijk mensen die niet van Peanuts houden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten