vrijdag 8 april 2022

Lezen en schrijven in tijden van drukte

Deze week heb ik nog niets van me laten horen. Even een bericht tussendoor. 

De laatste maanden kwakkelen het lezen en het schrijven een beetje. Op dit moment ronden we op mijn school net een toetsweek af. Morgen nog een dag met inhaaltoetsen en daarna duurt het tot volgende week donderdag voordat er weer een nieuwe ronde toetsen aankomt. 

Intussen probeer ik in de avonduren wat te lezen, maar ik merk dat dat niet altijd gaat. Zo ben ik al een tijdje bezig in Wachter op de morgen van Machteld Siegmann. Dat boek heb ik bijna uit en ik vind het een aardig boek, al loop ik ook tegen enkele anachronismen aan. Maar heeft mijn manier van lezen invloed op mijn waardering voor het boek? Reken ik het boek dingen aan die veroorzaakt worden door mijn hortende manier van lezen? Het zou kunnen. 

Met schrijven ben ik achter. Misschien heb ik daarvoor nog meer rust in mijn hoofd nodig dan voor lezen. Het eerste boek dat op mijn lijstje staat is Boek 2 van De slang en de speer, een goede graphic novel. Maar tussen lezen en erover schrijven ligt wel behoorlijk wat tijd. Wat is er in de tussentijd weggezakt. Kan ik een boek op die manier wel recht doen? Ik moet misschien voorzichtig zijn in het uitspreken van
oordelen. 

Ik ga ervan uit dat ik volgende week weer flink aan het lezen kan en dat ik ook verder kan gaan met wegwerken van de schrijfachterstand. Wat lezen betreft: ik ga eens bedenken welk boek ik na dat van Siegmann zal gaan lezen: ik heb nog boeken van Jan van Mersbergen, Pieter Waterdrinker en Philip Huff liggen en ik wil ook het nieuwe boek van Chrétien Breukers aanvragen, alsmede dat van Peter van Beek. 

Ook op stripgebied ligt er veel moois te wachten, bijvoorbeeld De laatste reis van De Vrijheid een verhaal over Kapitein Rob, getekend door Fred de Heij, Bestemming: Canada, door diverse tekenaars, Dominee De Heer, van Margreet de Heer en naar deel 1 van De laatste draak ben ik ook wel nieuwsgierig. 

Het lijkt me goed om altijd meer te willen dan je kunt. Die wil heb ik nog volop. Binnenkort een bijdrage over De slang en de speer. 

3 opmerkingen:

 1. Best herkenbaar dat tussen schrijven en lezen een tijd kan zitten en wat is het dan waard om er nog wat over te zeggen. Soms misschien wel meer dan wanneer ik het net gelezen heb omdat ik dan nog niet alles verteerd heb. Als ik een paar weken later er niets meer van weet, zegt dat of iets over mijn geheugen of concentratievermogen of over het boek zelf.
  Het belangrijkste vind ik dat je als blogger plezier hebt in het schrijven van je blog. De rest is bijzaak.
  Nu jij weer. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk heb ik altijd wel plezier in het schrijven, maar ik kan me er niet altijd toe zetten. Soms werkt de afstand juist goed: al ik dan door mijn aantekeningen ga, zie ik soms dingen die ik heet van de naald niet zag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja, precies wat ik ook bedoelde.
   Fijn te horen dat je eigenlijk altijd plezier in het schrijven hebt.

   Verwijderen