zondag 1 december 2013

Wielergek deel 5


Er zijn veel strips waarin er op elke bladzijde een grap gemaakt moet worden in steeds ongeveer dezelfde omgeving. Bij Game Over is dat bijvoorbeeld een computerspelletje dat altijd eindigt met de woorden uit de titel van de strip, bij 40 hours speelt zich alles af op een kantoor, bij Hotel Nevelzicht (dat altijd een paar bladzijden nodig heeft) is dat een hotel.

Wielergek is ook zo'n strip. Alle grappen moeten met het wielrennen te maken hebben. In dit vijfde album draait veel om Richard Virenque, de bergkoning, die dan ook een groot deel van het album de bolletjestrui draagt. Belangrijker dan zijn klimkwaliteiten is in dit album zijn aantrekkingskracht op vrouwen. Op de voorkant van het album zie je dan ook een horde vrouwen, die als een jagend peloton Virenque op de hielen zitten.

Het scenario van de verhaaltjes is geschreven door Jean-Luc Garréra, de tekeningen zijn van Alain Julié. In het Frans zijn er intussen al negen delen verschenen, dus er is blijkbaar publiek voor. Het vriendelijkste dat ik over het album kan zeggen, is dat het niet onaardig is. De meeste grappen zijn niet slecht, maar bovenal zijn ze niet goed. Net niet leuk genoeg, net niet scherp genoeg. Te middelmatig.

Misschien dat er aan het eind van de reeks een keer een albumpje met de beste gags zou kunnen komen. Misschien levert dat nog een aardig album op.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten