dinsdag 12 maart 2013

Texas Kid, mijn beste


Wie de eerste helft van maart twee stripboeken koopt (of minimaal € 12, 12 besteedt) krijgt het stripboekgeschenk erbij. Dit jaar is dat Texas Kid, mijn beste van Igor Kordey.  

Eerlijk gezegd kende ik zelfs de naam van deze Kroatische striptekenaar niet. Hij heet eigenlijk Kordej en werd in 1957 in Zagreb geboren. Hij heeft al heel wat strips op zijn naam staan, onder andere werk dat uigekomen is bij Marvel en Dark Horse. Hij werkt aan een grote reeks, De verborgen geschiedenis, waarvan ik verschillende delen wel in de stripboekhandel heb zien staan en zelfs wel heb ingekeken, maar nooit gelezen. 

Het stripboekgeschenk is mooi verzorgd. Het begint met een uitgebreide inleiding over Igor Kordey. Heel informatief en rijk geïllustreerd. Daarna volgt het verhaal, dat eigenlijk een eerste hoofdstuk is van een langer verhaal.

Het is een boeiend gegeven. Vader en zoon zijn beiden striptekenaars. Vader is beroemd geworden door het door hem geschapen personage Texas Kid. De zoon moet wedijveren met zijn vader. Vooral wil hij door zijn vader gewaardeerd worden. Op een dag staat Texas Kid voor de deur. 

In het verhaal valt op dat Kordey in veel stijlen kan tekenen. Soms lijken zijn tekeningen op zwart-witfoto's, met veel grijzen. Soms zijn ze strak getekend. Het verhaal zit goed in elkaar en hier en daar is er een grapje voor de stripliefhebber in verwerkt, zoals een verwijzing naar de klassieker Watchmen

Mocht je toch van plan zijn een paar strips te gaan kopen, doe het dan nu. Je maakt dan gratis kennis met een interessante stripauteur. Geen opmerkingen:

Een reactie posten