donderdag 6 oktober 2011

Stripgedichten


Edward van de Vendel schrijft leuke gedichten voor kinderen. Waarschijnlijk kennen velen zijn Superguppie. Floor de Goede is de tekenaar van de strip Flo, waar ik wat minder van hou, maar dat zal wel een kwestie van smaak zijn.
Deze twee hebben hun krachten gebundeld in enkele boekjes met stripgedichten: gedichten waar strips van gemaakt zijn. Het is een bijzonder gelukkige combinatie. De gedichten van Van de Vendel lopen altijd als een trein en de tekeningen van Floor de Goede blijken er wonderwel bij te passen.
De onderwerpen van de gedichten zijn voor kinderen herkenbaar: van een afkeer van zoenende tantes tot de gedachte dat gras maaien wreed is. In sommige gedichten is de gedachtegang bijzonder origineel. Bijvoorbeeld dat er ringtones uit mensen bloeien. Een sms’je is dan een doosje met uitgedroogde zaadjes.
Wie kinderen van acht jaar en ouder met poëzie wil laten kennismaken, zou ernstig deze stripgedichten moeten overwegen. Nee, hij zou ze vrolijk moeten overwegen.


Dit plaatje heb ik later toegevoegd, toen bleek dat het oorspronkelijke plaatje was weggevallen. Mogelijk komt het uit een andere bundel van Edward van de Vendel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten