woensdag 8 februari 2012

RhythmRhythm heet het verzamelde stripwerk van Peter Pontiac. Voor mij heeft die titel te maken met de vaart die in Pontiacs werk zit. Pontiac is rock 'n roll, Pontiac tekent de rafelranden van het leven, de seks, de drugs. En hoe zwart het beeld ook is dat hij soms schetst, altijd licht het op door de humor. En altijd zijn er de rake teksten van Pontiac.

Peter Pontiac (geboren als Peter Pollmann) kreeg vorig jaar de prestigieuze Marten Toonder Prijs voor zijn oeuvre. Zijn uitgever bracht daarom zijn verzamelde stripwerk uit in een prachtig, gebonden boek. De strips staan er in chronologische volgorde in, waarbij er zelfs onvoltooide strips zijn opgenomen, die voor een deel nog uit schetsen bestaan.

Al met al geeft het een fraai beeld van wat Pontiac allemaal kan. Niet in dit boek opgenomen is Kraut, waarover ik al eerder schreef. Pontiacs zoektocht naar zijn vader, een indrukwekkend en ontroerend boek.

Intussen heeft Pontiac ook al heel wat illustraties gemaakt in de loop van de jaren, waarvan er verscheidene terug te vinden zijn op zijn website. Zouden die ook niet eens samengebracht moeten worden in een boek?Geen opmerkingen:

Een reactie posten